K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B  2-3  Lentezon Beerse


Wedstrijdfiche    Foto's

01-10-2016


B’s nipt onderuit tegen Lentezon Beerse…


Vandaag ontvangen we Lentezon, de ex ploeg van Ellen die vorig seizoen nog actief was in nationaal voetbal.


We recupereren Janchay en Anne Lies die hersteld is van een kleine blessure, Floo staat voor het eerst op het wedstrijdblad.Eerste helft


Onze dames waren goed voorbereid voor deze wedstrijd maar worden vanaf het eerste fluitsignaal op de eigen helft gerukt, we komen niet tot voetballen en spelen vaak te paniekerig.


Het duurt dan ook niet lang of Ellen mag zich een eerste keer omdraaien als Van Oers de bal perfect in doel lobt, 0-1 na 5’….


Dezelfde minuut nog gaat Maya aan de haal met de bal, met haar zeven mijls laarzen loopt ze iedereen eraf maar de bal gaat net naast!

Na 20 minuten gaat de storm wat liggen en krijgt Sophie een reuze kans als Rameysen in de fout gaat maar ze schiet het leer naast het lege doel.


Het doelpunt valt helaas aan de overkant, het is opnieuw Van Oers die de score kan verdubbelen.


Ondanks de kansen die we zeker wel hebben moeten we langs de kant lijdzaam toezien hoe de alleenstaande Van Gils erg simpel de 0-3 vanop de backlijn binnenschiet.


Dit was zeker een les in efficiëntie want de dames van Beerse scoren bijna aan 100%, het laatste wapenfeit is het schot van Floo maar alweer is het net niet.

We gaan rusten met zware cijfers op het bord en de wetenschap dat de volgende 45’ beter zullen moeten zijn.Tweede helft


Maurane en Marie blijven aan de kant en Pater en Janchay komen in de ploeg.


Het is heel duidelijk dat beide teams snel een goal willen maken, bij 0-4 is de match gespeeld maar een snelle 1-3 zou onze dames de boost kunnen geven die nodig is om de wedstrijd terug naar hun hand te zetten.


Gelukkig is het het tweede scenario dat zich afspeelt, al na 3’ knalt Sophie op aangeven van Pater de 1-3 tegen de netten!

Bij MTH slaat de motor nu echt aan en schakelt een versnelling hoger, Beerse moet nu op zijn beurt achteruit.


Floo stuurt Van Goethem weg maar die besluit op de keeper, in een volgende fase kruipt Sarah in de rol van de aangever en zet Sophie voor doel.

Haar schot wordt geblokt en in hoekschop gewerkt, Lentezon krijgt de bal niet weggewerkt maar onbegrijpelijk genoeg levert deze scrimidge geen doelpunt op!

Toch komt de 2-3 op het bord als Sophie vanop de zijlijn de bal knap over Rameysen krult en met deze aansluitingstreffer is het alle remmen los voor MTH.


Een vrije trap van Jorinde wordt uit doel gekopt, de hoekschop die erop volgt wordt door Floo op de doelvrouw getrapt!

Voor de bezoekers is het nu echt pompen of verzuipen, MTH moet na een half uur drukken even het gaspedaal lossen maar zet in de laatste 5 minuten zijn eindoffensief in.

Het is nu alles of niets maar we komen niet meer tot scoren, een schot van Sophie eindigt nog op het dak van het doel maar dichter komen we niet meer bij de gelijkmaker.


De scheids fluit af en we blijven achter met een kater, hier zat zeker meer in…
Commentaar:


We zijn heel slecht gestart in de eerste helft en missen te veel kansen op cruciale momenten, de tweede helft was veel beter maar ook hier was het net niet…

Verdedigend hebben we vooral de 2de wedstrijdhelft geen kans meer weggeven maar ondanks dat worden we niet beloond voor onze prestatie, inzet en karakter zijn de 2 sleutelwoorden in deze wedstrijd!


Zoals een van onze supporters het mooi verwoorde, “ik ben al voor slechtere matchen uit mijn bed gekropen” wat zeker een mooi compliment is.


Volgende week gaan we op bezoek bij de kampioen van vorig seizoen Loenhout, absoluut een wedstrijd waar we weer scherp voor de dag zullen moeten komen maar daar hebben we alle vertrouwen in!


Dikke proficiat dames!
CDSWedstrijd gegevens


Doelpunten: Sophie Claessens (2)

Assists: Stephanie de Pater
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1