K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide  B   1-5   Loenhout A


Foto's      Wedstrijdfiche   

04-02-2017


B’s gaan zwaar onderuit tegen Loenhout in laatste 20 minuten…


Vandaag ontvangen we een topploeg die al jaren meedraait in 1ste provinciale namelijk Loenhout, ook dit jaar nemen ze beslag op de 2de plaats.


Fred moet verstek laten gaan na een medische ingreep maar wordt vervangen door Rian die ook enkele trainingen zal overnemen, we wensen onze T1 langs deze weg alvast een spoedig herstel!


We zien helaas tal van spelers op het afwezigenlijstje staan maar kunnen nog een meer dan behoorlijke ploeg op het wedstrijdblad zetten.Eerste helft


Onze dames weten meteen van waar de wind waait als de scheids de wedstrijd op gang fluit, Loenhout zet meteen hoog druk en MTH moet achteruit…


Door het hoge tempo dat ons wordt opgelegd is het moeilijk voetballen en hebben onze dames een kwartier tijd nodig om in hun spel te komen, het is alle hens aan dek om een doelpunt te vermijden wat uitstekend lukt.


Straffer nog het is MTH dat de eerste echte doelkans creëert, Kirsten stuurt Cathy diep en krijgt een prima kans om op doel te trappen maar speelt de bal naar Eva die offside loopt…


Doodzonde want we weten dat we zulke kansen niet te vaak gaan krijgen, ondertussen blijft Loenhout het spel maken maar we verweren ons kranig.

Achteraan is het vaak bibberen en beven als het trio Otten, Bogaerts en Van Der Hoofden richting doel spurten maar opnieuw staat Ellen knap te keepen.


We voetballen een tweede prima kans bij elkaar die start bij een verre inworp van Anne Lies, Cathy tikt in 1 tijd door tot bij Eva die de bal perfect in de loop van Van Goethem legt maar die besluit op De Vries.


Sara kopt een verre uittrap door tot bij Cathy maar ook zij raakt niet voorbij de doelvrouw, het doelpunt waar we zo lang tegen gevochten hebben valt helaas toch.

We zijn 38 minuten ver als we de bal na een hoekschop niet tijdig weggewerkt krijgen, Van Der Hoofden laat deze kans niet liggen en knalt van dichtbij hard binnen!


Onze dames gaan rusten met een 0-1 achterstand op het bord, het was een eerste wedstrijdhelft aan een redelijk tempo en sommige hebben het fysiek nu al moeilijk…Tweede helft


Marie blijft in de kleedkamer en wordt vervangen door Pater, al in de eerste minuut krijgt MTH een dot van een kans als Van Goethem zich goed doorzet over de flank en de ideale voorzet aflevert maar Cathy komt net een teen te kort!


Loenhout wil zich niet laten verrassen en lanceert meteen een tegenaanval, een voorzet van Bogaerts vanop links waait gelukkig voorbij de 2de paal!


Nu zit het spel echt op de wagen en schakelen de bezoekers nog een tandje bij, Ellen werkt een 5tal ballen in hoekschop maar hoe lang houden we dit tempo vol…

Kirsten komt in balbezit na een prima actie van Maya en zet Eva alleen voor doel maar ze mist onbegrijpelijk de gelijkmaker, dit had de match misschien kunnen laten kantelen.

We moeten de 0-2 toelaten na een eerder gemaakte fout op Ellen, de bal komt terug in het spel en Jochems knalt hard en droog de afgeweken bal tegen de netten!

Ondanks de zware druk van de bezoekers kunnen we toch de aansluitingstreffer maken, een vrije trap van Pater wordt door Van Goethem in doel gewerkt en dus 1-2.

Onze dames geloven in een gelijkmaker en die komt er ook ij zo na, Eva kan via Cathy Kirsten bereiken maar ook haar schot raakt niet voorbij De Vries.


Het is niet de 2-2 die gescoord wordt maar wel de 1-3 en dan kraken onze dames compleet, Otten zorgt dan ook nog voor de 4de en 5de treffer van de ochtend waardoor de score zwaar wordt.


De scheids verlost ons uit ons lijden en moeten voor de tweede keer (* Zammel ook) 5 tegendoelpunten toestaan wat toch wel een zwaar verdict is.


Commentaar:


We zijn gebotst op een duidelijk betere ploeg die ons vooral fysiek de das heeft omgedaan, we hebben enkele kansen gehad maar niet afgewerkt…


Jullie hebben 70 minuten goed meegedaan maar de wedstrijd duurde net iets te lang wat resulteerde in 3 extra tegengoals, het vat was bij quasi iedereen af.


Volgende week gaan we naar KV Mechelen, hopelijk kunnen we daar terug iets rapen maar als we met z’n allen deze week hard werken als een team zit dat er zeker in.


Dikke proficiat dames!


CDSWedstrijd gegevens


Goals : Sarah Van Goethem

Assists :  Stephanie de Pater  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1