K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide  B   2-3   Wuustwezel B


Foto's      Wedstrijdfiche   

18-02-2017


Matig wedstrijdbegin kost B’s dure punten…


Vandaag ontvangen we de buren uit Wuustwezel, ze geven niet alleen onze B ploeg partij maar ook onze C’s spelen dezelfde derby.


In Wuustwezel werd er een van de beste wedstrijden van het seizoen gespeeld en ook vandaag zijn de verwachtingen hoog, bij winst houden we onze kansen op een top 6 plaats gaaf.


Kirsten die zich woensdag op training nog licht blesseerde raakt toch speelklaar, ook Floo lijkt helemaal hersteld en staat mee aan de aftrap.Eerste helft


Voor de aftrap wordt er een minuut stilte gehouden voor de studenten die eerder deze week om het leven kwamen in een dramatisch ongeval, ze waren leden van Wuustwezel.

De bezoekers maken meteen hun intenties duidelijk en ondanks de waarschuwingen van de trainer lopen we al na 1 minuut in de val, een kans die Garmyn niet laat liggen en we staan meteen 0-1 achter!


MTH heeft het moeilijk en komt maar niet aan voetballen toe, we recupereren geen enkele 2de bal en verliezen de meeste duels…

Een vrije trap gaat maar nipt voorlangs en we moeten weer rekenen op Ellen om een prima aanval van Wuustwezel af te houden en zo de score niet hoger op te laten lopen!

Onze keeper houdt ons opnieuw in de wedstrijd als ze een penalty van Verhaert uit de linkerhoek haalt, wat een safe.


Floo wordt prima diep gestuurd door Van Goethem maar Van Den Muysenbergh gaat aan haar arm hangen om de aanval foutief af te stoppen, ze krijgt (maar) geel al was rood misschien wel terecht.


Kirsten krult de vrije trap iets te centraal en Hufkens kan de bal simpel plukken, Kiki ligt ook meteen aan de basis van de volgende actie en bedient “Gutti”. Haar voorzet kan net niet in doel gedevieerd worden door een zeer bedrijvige Floo!


De gelijkmaker hangt in de lucht maar we krijgen het deksel op de neus als een verre uittrap door Garmyn over onze verdedigers wordt doorgekopt recht in de voeten van Van Den Bogaert, die gaat alleen door op Ellen en rondt de aanval prima af en dus 0-2!


Het wordt nog pijnlijker als we in de laatste minuut van de eerste periode de bal in eigen doel werken, de rust komt niets te vroeg en Fred weet wat hem te doen staat om de rust onder de spelers terug te krijgen…Tweede helft


Geen wissels met de rust en de wetenschap dat we nu alles op alles moeten zetten als we nog iets willen rapen vandaag, een snelle goal zou een groot verschil kunnen maken.

Een vrije trap van Anke brengt de bal bij Van Goethem maar ze krijgt de bal niet voorbij de doelvrouw. Kirsten slaagt daar ook niet in als ze een hoekschop op de deklat ziet gaan!


Het spel van MTH is aanzienlijk beter dan in de eerste 45 minuten, Sarah kan alleen door op de rechterflank en zwiept de bal voor doel waar Janchay beheerst de 1-3 kan binnenschieten.


Onze T1 haalt Pater en Sara naar de kant en brengt 2 verse krachten in, Marie en Jorinde kunnen nog een half uur het beste van zichzelf geven.

Marie zit direct in het ritme en probeert een aantal keren de bal in de 16 te smijten, Van Goethem doet dat ook en het is Floo die de aansluitingstreffer voorbij Hufkens knalt!


De Deltouren doen beide een “Deltourke”, gelukkig kan Ellen de pegel van net buiten de grote backlijn net van onder de lat tikken…

Ook Evi wordt nog mee in de spits gegooid en nu zet MTH alles op alles om dat ene puntje toch thuis te kunnen houden, Evi had de assist van de 3-3 aan de voet maar de scheids fluit Floo af voor offside!


De arbiter fluit de wedstrijd af en we halen het helaas net niet, de teleurstelling is uiteraard groot als we weer met 1 goal verschil de duimen moeten leggen.


Commentaar:


We hebben vandaag een wedstrijd gezien met 2 gezichten, een vreselijk zwakke eerste helft maar ook wel een prima tweede wedstrijdhelft helaas verdienen we er geen punten mee…


Het zwakke spel en een dosis pech hebben ervoor gezorgd dat we 3 doelpunten moesten ophalen wat ook bijna gelukt was, een harde les waar we naar de toekomst toe hopelijk iets uit kunnen leren.


Volgende week ontvangen we de leider in de reeks, hopelijk kunnen jullie hier 90’ aan 100% gaan en wie weet is er een stunt in de maak want in Mol hebben we het behoorlijk goed gedaan!


CDSWedstrijd gegevens


Goals : Janchay, Floo

Assists : Van Goethem (2x)  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1