K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide  B  3-5  Zammel A


Foto's      Wedstrijdfiche   

12-11-2016


B’s verliezen voor de 6de keer na een matige partij…


Vandaag spelen we tegen Zammel, de ploeg heeft net Tom Rombouts aangesteld als trainer die ook nog een verleden had bij MTH.


Na 2 mooie wedstrijden met veel inzet en motivatie verwachten we vandaag eigenlijk niks anders, de 3 punten thuishouden was dan ook de opdracht.


Eerste helft


Vol goede moed trappen de dames een eerste keer af en nemen het initiatief en bij de eerste echte kans laat Sophie deze opportuniteit dan ook niet liggen.

Een corner van Paterke wordt in de rebound staalhard binnen geschoten en na 3 minuten staat er al 1-0 op de teller.


Deze goal was voor de thuisploeg ook meteen een signaal dat ze het wat rustiger aan konden gaan doen want dit Zammel was zo te zien een hapje…

Niet dus en we komen goed weg als we Ryckman aan de 2de paal helemaal uit het oog verliezen, haar schot gaat voorlangs! Een scenario dat we helaas nog enkele malen terug zullen zien, gelukkig zonder erg…


Cathy zoekt een weg naar doel maar vind geen openingen, een paar goeie voorzetten van Pater worden geplukt door Belmans.

De druk van de bezoekers neemt toe en de gelijkmaker kan niet uitblijven, een misverstand in onze verdediging is meteen een assist voor Ryckman die Ellen kansloos achterlaat en dus 1-1 op het half uur!


Zammel is nu helemaal los en amper 5 minuten na haar eerste goal is het opnieuw Ryckman die scoort en de 1-2 tegen de netten schiet!


MTH krijgt een penalty als Eva alleen doorgaat op de keeper en die tackelt op de bal maar Eva schreeuwt het uit van de pijn en moet na 40’ vervangen worden, Van Goethem komt in haar plaats.


Sophie zet de penalty feilloos om en het staat terug gelijk, 2-2 is ook de ruststand.Tweede helft


Eva wordt tijdens de rust overgebracht naar het ziekenhuis, dat is al de 3de speler dit seizoen die we tijdens een wedstrijd op die manier verliezen…

Maya heeft het bijzonder moeilijk met de snelheid van Kempen maar kan op haar beurt wel een voorzet richting Sophie sturen maar die kan er net haar hoofd niet tegen zetten.


Zammel voetbalt veel gretiger dan de thuisploeg en Ellen moet vol aan de bak om onze kansen gaaf te houden, dat lukt een uur maar als we de bal niet weggewerkt krijgen voor doel ziet Govarts haar kans schoon om opnieuw op voorsprong te komen.


2-3 en MTH moet weer gaan achtervolgen, Sara heeft veel gegeven en wordt vervangen door Janchay.

Cathy kan al snel tegenprikken maar de goal wordt afgekeurd, het wordt alsnog 3-3 en alweer op penalty.


Een fluitsignaal na de vrije trap wordt met de handen gepakt door een Zammelse speler omdat ze ervan uit ging dat het spel stil lag, de scheids zag dit anders en legt de bal opnieuw op de stip.

Sophie scoort een hattrick en het staat 3-3, Maya kan geen pap meer zeggen en Marie komt in de ploeg. Het is nu aan Van Goethem om achter Goya Kempen aan te rennen, wat een snelheid kan dat kind ontwikkelen!


Na 70 minuten is de match voor de thuisploeg gespeeld, Zammel duwt nu echt door en MTH wint geen enkel duel meer en komt niet meer van de eigen helft af.

Van de strijdlust van de 2 voorbije wedstrijden is niets meer terug te vinden, Ellen probeert de meubelen nog te redden maar moet nog 2 goals extra toestaan.


We verliezen thuis voor de 6de keer in deze competitie tegen Zammel dat veel meer zin had in de overwinning dan wij en terecht de 3 punten mee huiswaarts kan nemen.
Commentaar:


Vandaag hebben jullie een van de minste wedstrijden gespeeld van dit seizoen, zeker de 2de helft was zeer matig en zonder enige beleving gespeeld.


Volgende week gaan we op bezoek bij ’s Gravenwezel wat zeker ook een moeilijke wedstrijd zal worden, we hebben nu een week om te herbronnen en starten met een training op maandag.


Een slechte match is nog geen slecht seizoen uiteraard… We wensen Eva veel beterschap toe en hopelijk zal ze snel terug kunnen voetballen.

 

CDSWedstrijd gegevens


Doelpunten:  Sophie Claessens 3

Assists:  Stephanie de Pater
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1