K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Wuustwezel B  0-2  Maria-ter-Heide B


Wedstrijdfiche   

21-10-2016


B’s winnen derby in Wuustwezel…


Vandaag spelen we op vrijdagavond en we hoeven niet erg ver te rijden, op de agenda staat de derby tegen Wuustwezel geprogrammeerd samen met de collega’s van de C ploeg.


Na het nipte verlies thuis vorige week konden we ons geen verder puntenverlies veroorloven om niet in de degradatiezone te verzeilen, winnen was een must!


We spelen met quasi dezelfde ploeg als vorige week, Maurane blijft geblesseerd aan de kant terwijl Sophie uit blessure terugkeert.


Eerste helft


Onze meisjes starten gretig en we zien een eerste bal van Caro overgaan op hoekschop van Pater.


MTH blijft mooi in positie spelen en duwt met zijn allen de thuisploeg op de eigen helft, een schot van Sophie gaat alweer op de paal!

Jorinde heeft last van de buik en moet al na 20 minuten het strijdtoneel verlaten en Eva komt in de ploeg…


Het tempo gaat er wat uit en Wuustwezel neemt over, het meeste gevaar komt van Van De Peer die het Ellen een paar keer behoorlijk lastig maakt!


Ook een vrije trap van Peeters wordt door onze doelvrouw knap uit doel gehaald en we komen goed weg als Anne Lies de bal op de pin trapt van het eigen doel.

Na een dik half uur komt dan toch het verlossende openingsdoelpunt, Lauren stuurt Eva op weg naar doel en die verschalkt De Bondt met een prima schot.


MTH trekt het laken terug naar zich toe en het spel gaat terug meer de andere kant uit, een schot van Van Goethem wordt gepakt.

Nog voor de rust kan Sophie een fraai afgelegde bal van Eva over de keeper krullen en het staat 0-2.


De eerste wedstrijdhelft eindigt in ons voordeel maar we hebben hier al eerder een voorsprong uit handen gegeven, we zijn dus nog niet thuis.Tweede helft


Sara en Marie gaan zich stilletjes warmlopen terwijl de rest van de ploeg start zoals ze geëindigd zijn, ook Wuustwezel legt zich nog niet neer bij de stand op het scorebord.


Caro en de zieke Anke staan pal achteraan, knap samenspel zorgt ervoor dat deze match een fraai spektakelstuk wordt zoals een derby hoort te zijn.

Kirsten wordt na 10’ preventief naar de kant gehaald en vervangen door Sara en als we niet veel later Lauren verliezen met een knieblessure brengen we ook Marie in.


Marie schuift een plaatsje naar voor en wisselt met Van Goethem van positie, Marie bedient Eva die centraal loopt en die stuurt Maya diep.

Onze kapitein komt oog in oog te staan met de doelvrouw maar die kan het schot van Maya met haar been uit doel houden, dit verdiende zeker meer…


Ook aan de overzijde wordt onze keeper nog enkele malen getest maar Ellen geeft geen krimp en blijft foutloos keepen.

Pater kroont zich tot “voorzetkonigin”, een perfecte bal wordt door Eva net naast gelegd maar het wordt nog gekker als ze in een gelijkaardige situatie de bal tegen de onderkant van de lat trapt maar onbegrijpelijk geen goal!


Wuustwezel blijft knokken tot in de laatste minuut maar dit MTH was vandaag te sterk en wint de derby!
Commentaar:


Vandaag hebben jullie als team een prima wedstrijd op de mat gelegd en we hadden de juiste mentaliteit die nodig was om deze wedstrijd te winnen.


Jullie hebben nu een weekje welverdiende rust en dan moeten we naar de leider Moldavo, als we daar hetzelfde voetbal kunnen brengen dan kunnen we nog ver komen.


Voor de tweede week op rij zien we een speler richting spoed verdwijnen, hopelijk valt de blessure van Lauren mee en staat ook zij snel weer op het veld!


Dikke proficiat dames!!


CDSWedstrijd gegevens


Doelpunten:  Eva Wagemakers, Sophie Claessens

Assists:  Lauren Delmez, Eva Wagemakers
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1