K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Zammel A   3-0   Maria-ter-Heide  B


Foto's      Wedstrijdfiche   

04-03-2017


Gehavende B ploeg versterkt door enkele C’s gaat strijdend ten onder in Zammel…


Vandaag gaan we op bezoek bij Zammel, de rit van een klein uurtje brengt ons in Geel waar er in prima omstandigheden kan gevoetbald worden op het grote veld.


Na de pandoering van vorige week willen we vandaag toch iets rechtzetten ware het niet dat we heel wat afwezigen tellen, ook Maya blijkt nog ziek maar wil het wel proberen.


Op het wedstrijdblad staan er niet minder dan 4 C’s, Elke staat voor de 2de keer aan de aftrap en op de bank vinden we Mente, Karen en Evi.Eerste helft


Onze B’s starten niet scherp genoeg en de eerste kans is ook meteen een eerste goal, na 18 seconden staat het al 1-0!

Niet veel later moet Ellen alweer aan de bak als een voorzet van Goya Kempen door Maes snoeihard op doel wordt geknald…


We ondergaan een heel moeilijk openingskwartier maar kunnen gelukkig de schade beperken, Marie zet een actie op touw en vindt Van Goethem die de bal in de loop van Floo legt maar ze besluit over!

Zammel speelt met snelle spitsen die allemaal een goed schot in de benen hebben, onze goalie moet 3 keer goed plat op schoten van Peetemans, Kempen en Ryckman.


De bezoekers komen stilaan meer en meer in de match maar we creëren te weinig kansen, Van Goethem kan Floo nog eens diep sturen maar haar schot wordt helaas geblokt!


We komen nog een keertje goed weg als een schot van Kempen voorlangs gaat, we gaan rusten met het kleinste verschil maar het had er al heel anders kunnen uitzien.


Onze verdediging doet het goed maar heeft al heel wat energie moeten steken in de snelheid van de Zammelse aanvallers, hoe lang kunnen we dit nog volhouden…?Tweede helft


Floo is te vermoeid van haar skivakantie en Mente komt in de ploeg, ze laat meteen zien waar ze voor staat en ligt na 30” al buiten het veld na een prima verdedigende actie…

Een seizoen in een lagere reeks heeft haar duidelijk goed gedaan, Anne Lies wordt preventief naar de kant gehaald omdat ze last begint te krijgen en brengen Evi in de ploeg.

Zammel begint de druk weer op te voeren en we moeten 2 keer aan de noodrem gaan hangen net buiten het grote kader, gelukkig gaan beide vrije trappen naast het doelkader van Ellen.


Aan de overzijde krijgt Elke de kans op de gelijkmaker maar ook zij besluit naast, zonde!

Na 20 minuten is het ook voor Maya voldoende geweest en brengen we Karen mee in de spits, Evi zakt een rijtje en gaat mee verdedigen.


Onze dames verdienen op basis van hun inzet wel een goaltje maar die valt helaas aan de overzijde, in een prima aanval van de thuisploeg wordt Ryckman aan de 2de paal vergeten en die kan het simpel afmaken.


Zammel is door deze dubbele voorsprong bevrijdt en we zien een schot van Maes gedevieerd door Ellen op de dwarsligger uit elkaar spatten, de rebound gaat voorlangs!

MTH speelt ook een prima actie bij elkaar met Evi aan de basis, ze bedient Karen die op haar beurt Elke aanspeelt maar het prima schot van Mente wordt door Vergoosen gepakt!


Dit was echt mooi uitgespeeld maar we worden er helaas niet voor beloond, in tegendeel we slikken in de laatste minuut nog een 3de treffer randje buitenspel, Sara twijfelt even en moet de 2 spitsen laten lopen.


Deze 2 tegen 1 situatie werd goed uitgespeeld en laat Ellen kansloos achter, 3-0 is ook meteen de einduitslag.


Commentaar:


Ondanks de snelle achterstand in de eerste minuut zijn jullie blijven voetballen tot de laatste minuut en op zoek gegaan naar een doelpunt wat we zeker konden appreciëren!


Ook een dikke pluim voor de C-spelers die het beste van zichzelf hebben gegeven waarvoor dank!


Hopelijk recupereren we volgende week terug een aantal spelers en kunnen we de 3 punten thuishouden tegen ’s Gravenwezel.


Dikke proficiat dames!


CDSWedstrijd gegevens


Goals :

Assists :  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1