K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

RCS Bossière - MTH A 1-6


18-08-2018


VIDEO


MTH bekert verder

 


 De eerste officiële wedstrijd van het seizoen bracht ons nabij Namen. Bossiere gelegen in Gembloux (ooit nog actief in nationale) won 2 keer op rij de beker van Namen, en weigerde 2 seizoenen terug de promotie naar nationale.


De thuisploeg was ook gebrand op een stunt. Een avondwedstrijd op matig veld, veel inzet en luide supporters zorgden mede voor een moeilijke avond.


In de eerste helft was het wat zoeken op het hobbelige veld. Een eerste kans was er voor Thalia op hoekschop maar ook de thuisploeg kon dreigen met 2 vrije trappen. De 0-1 kwam er dan wel van de voet van Lenny. De doelvrouw verkeek zich op het Voorzetschot en de voorsprong was een feit. MTH bleef de bal opeisen maar werd nu ook vaker tegen gewerkt door de wedstrijdleiding, elke diepe bal werd afgefloten enkel Thalia dwong de keeper nog tot een goeie redding.


De tweede helft begon Bossiere iets agressiever, het trof de lat en de plaatselijke vedette Meunier strafte een foutje achterin af. 1-1. Even leek het fout te gaan. Heel even.


Want 4 minuten later duwde Esther een voorzet van Lissa binnen. 1-2 en het verzet was wat gebroken. Bossiere bleef wel hard werken maar kon simpelweg niet meer volgen. Achterin hielden Jorien, Emily, Pater en Inya de zaakjes nu wel onder controle. Steph scoorde net niet, maar Lenny krulde een bal wel goed voorbij de keeper 1-3.

Ondertussen werden jonge veulens Robin en Lore ingebracht en moest Bossiere achteruit. Robin kon bijna meteen scoren maar schoot naast en wat later trof ze de paal. Ook Lore trof de paal.

Toch werd het 1-4 Robin liep een voorzet van Lenny binnen en in de laatste 10 minuten bleven de kansen komen. Thais en Thalia zorgde voor de verdiende 1-6 eindstand.


Proficiat! In de volgende ronde treffen we reeksgenoot Egem!


Na de wedstrijd zorgde de thuisploeg voor Pizza's voor speelsters en fans! Mooie geste!


We gaan met een goed gevoel richting competitie!


 

Wedstrijd gegevens


doelpunten :  Lenny Oerlemans 2, Esther Naegels, Robin Gorrebeeck, Thalia De Roovere, Thaïs Oosters

assists :  Lenny Oerlemans, Lissa Boeren, Stephanie Ehlen, Thalia De Roovere