K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

MTH A - AA Gent C  0-4


06-10-2018


FOTO'S              Wedstrijdfiche


Maria-ter-Heide  krijgt oplawaai van KAA Gent Ladies

 


Na de sterke 10 op 12 start kregen we zaterdag ongeslagen leider AA Gent C over de vloer.

De "jongbeloften" van AA Gent werden vorig jaar nog geklopt en we begonnen dan ook met vertrouwen en zonder druk aan de wedstrijd. Het was trouwens zo warm dat er met drankpauze werd gespeeld!


Kevin koos voor 2 wissels, Lore Nuyens kwam in de basis en ook Emily kreeg haar plaatsje terug in de defensie waar ook Jorien en Lissa stonden. Inya schoof zo nog eens een rij vooruit.


De eerste helft begon in een heet najaarszonnetje fel. Lenny kreeg een eerste kans maar miste net, AA gent scoorde wel bij hun eerste kans. Poppe kreeg de bal in 2 tijden iets te simpel voorbij Ellen. Maria-ter-Heide liet zich niet kennen en trok vooruit.


Lenny testte de vuisten van Van den Berghe en Lore kon net niet bij een prima cross van onze jarige kaptein Lenny. Achterin moesten we echter wel alle zeilen bijzetten om de Quicke voorlijn van de bezoekers af te stoppen. Ellen moest een paar keer ingrijpen en Jorien, Lissa en Emily kende een zware middag tegen Poppe en Mathys.


Toch kwamen we nog dicht bij de 1-1 Lore schoot van schuin op de keeper en een kopbal van Thalia ging nipt naast. Ook voor Gent ging nog een bal nipt voorlangs.


Tijdens de rust de koppen bij elkaar, we geloofden er in ook tegen Zwevezele was de tweede helft sterker dan de eerste.


Jammer genoeg stak ook Gent een tandje bij. Mathys snoepte de bal af van Jorien en kon vrijwel onmiddelijk de 0-2 aantekenen. Nog binnen de 10 minuten stond het 0-3. Opnieuw Mathys werd prima vrijgespeeld en kon te simpel binnen werken.


De ruime achterstand kroop wat in de kopjes maar toch kregen we bijna meteen dé kans op 1-3. De ingevallen Esther kon op aangeven van Lenny van kort bij schieten maar Van den Berghe had een wereldsafe in huis!


De jonge garde van AA Gent bleef maar lopen in de hitte en MTH plooide. Ellen moest meermaals ingrijpen en centraal hielden we de bal te weinig in ploeg. Toch kregen we nog kansen, Op hoekschop en na een slimme vrije trap van Steph konden we niet besluiten van dicht bij.


Meer nog, toen we alles naar voor gooiden en de sterk spelende Hanne offerden maakte Mathys er (opnieuw) iets te makkelijk 0-4 van. Boeken toe!


Maria-ter-Heide moest zijn meerdere erkennen in AA Gent. Al zat ook alles wat tegen, de minste prestatie tot nu toe gekoppelt aan een erg sterke en talentvolle tegenstrever zorgde voor een zware nederlaag!


Het was trouwens onze zwaarste officiële nederlaag sinds we in nationale aantreden!


We kunnen dan ook niet anders dan AA Gent feliciteren en verder werken!


Kop op, een weekje rust en Brakel moet dan de rekening gepresenteerd krijgen!


Succes!

 

Wedstrijd gegevens


doelpunten : 

assists :