K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

MTH A - Loenhout A  5-2


01-09-2018


FOTO'S              Wedstrijdfiche


MTH  haalt 6 op 6

 


Voor de eesrte thuiswedstrijd van dit seizoen ontvingen we de Kampioen van Antwerpen. SK Loenhout won vorig jaar met overmacht de competitie en maakte de eerste matchen (beker en competitie) een goeie beurt.

Wel waren we er van overtuigd dat er punten moesten geraapt worden om zo de goede start vanop Sinaai door te trekken.


Bij Maria-ter-Heide kwam Liese in de basis en verdween Hanne naar de bank. Bij Loenhout zagen we met Marie en Maya twee ex-Polygonezen op het blad.


Maria-ter-Heide begon furieus en Lenny schoot vrijwel meteen op de lat. Net als vorige week voetbalden we goed in de openingsfase maar ging de eerste kans er niet in. Loenhout kon ondertussen het evenwicht wat herstellen maar de bezoekende aanval waar vooral Jolien Bogaerts voor dreiging zorgde werden perfect afgestopt door Inya, Jorien en C°.

Toen Liese zich misstapte en naar de kant moest kopte net haar man een prima hoekschop hard binnen 0-1 en vreugde bij de bezoekers. Toch werd het evenwicht weer snel hersteld, Lenny slalomde goed en Thaïs duwde met rechts in het lege doel. 1-1 en MTH nam nu wel over. Esther testte de vuisten van De Vries, wat later miste ze samen met Floo van dichtbij op een voorzet van Thaïs.

Ook een duidelijke penalty fout op Steph werd niet gefloten. Toch was de scheve situatie nog voor de rust helemaal recht gezet. Floo zette na een goeie aanval Thaïs op weg naar de 2-1 op slag van rust.


Toen bij de rust ook Emily naar de kant moest was het opnieuw puzzelen maar was MTH wel duidelijk baas en De Vries moest een paar keer goed ingrijpen. Esther en Lore zagen hun poging gestuit en ook Floo zag een knal met links over vliegen. De kansen bleven komen maar net als de voorbije week was de afwerking net niet secuur genoeg. Steph op vrije trap en Lore 2x van dicht bij miste kansen, toen Thalia er met een knappe knal toch 3-1 van maakte leek de match gespeeld.

Toch strafte sluipschutter Van der Hoofden bijna onmiddelijk een foutje in de thuisdefensie af en konden we weer aan de bak. Maar gelukkig werd het even snel weer 4-2, Thalia was bij de pinken na een goeie combinatie tussen Thaïs en Lenny. Toen brak het verzet en liet de thuisploeg een grotere uitslag liggen. Enkel Lenny zorgde nog voor de 5-2 na een perfecte diepte pas van Steph.


Maria-ter-Heide legde verdiend een dapper Loenhout over de knie en start de competitie met 6 op 6. Volgende week ontvangen we voor de beker DVK Egem en twee weken later trekken we naar Ruddervoorde dat nog geen punten heeft.


Proficiat en Succes!

 

Wedstrijd gegevens


doelpunten :  Thaïs Oosters 2, Thalia de Roovere 2, Lenny Oerlemans 1

assists :  Lenny Oerlemans 2, Floo Antonissen, Stephanie Ehlen