K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

MTH A - Zwevezele 1-1   


29-09-2018


FOTO'S              Wedstrijdfiche


Maria-ter-Heide haalt punt in knappe topper

 


Onze nationalers moesten het vandaag opnemen tegen 1 van de titelfavorieten van de reeks. Het West-Vlaamse Zwevezele was al vaker kwelduivel en bovendien zorgden de onderlinge duels steeds voor absolute promotie voor het vrouwenvoetbal.


In de eerste helft begon Zwevezele zoals steeds fel. Speerpunten Vandekerkckhove en Veegate zorgden voor gevaar maar een bal op de lat een (allicht onterecht) afgekeurd doelpunt zorgden voor een 0-0 stand na 20 minuten. Steph schoot ondertussen een vrije trap in het bereik van de keeper. Aan de andere kant werden 2 slordigheden niet afgestraft door Zwevezele.


Na de rust wel controle en kansen voor de thuisploeg Lenny besloot op Vanhauwaert en Zwevezele werd nu iets meer achteruit gedwongen. Het overwicht kantelde en Thalia schoot vanop de rand van de 16 in de hoek. 1-0!


Maria-ter-Heide werd sterker en kreeg kansen, Esther schoot op Vanhauwaert en ook een kopbal van Robin en een schot van Thalia gingen niet voorbij Vanhauwaert. Ook een vrije trap na een terugspeelbal werd hard getrapt maar via een deflectie ging de bal over. Wat later trof Thalia de dwarsligger. De 2-0 hing nu echt wel in de lucht maar kwam er niet. Veegate werd 1 keer niet perfect gedekt en legde de bal over Ellen in doel 1-1.


Beide ploegen konden zich achteraf vinden in het gelijke spel maar beseften ook dat beide de wedstrijd ook hadden kunnen winnen.


Volgende week ontvangen we AA Gent, weer een topper!


Iedereen top? Lets go!

 

Wedstrijd gegevens


doelpunten :  Thalia De Roovere

assists :  Thaïs Oosters