K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Ruddervoorde - MTH A  0-4


15-09-2018


FOTO'S              Wedstrijdfiche


Maria-ter-Heide vlot naar 9 op 9 na gecontroleerde match in Ruddervoorde

 Bij Maria-ter-Heide waren er wel wat afwezigen, Thalia was onbeschikbaar Liese Stappaerts en Emily waren gekwetst. Zo zagen we opnieuw Hanne in de basis, Steph centraal achterin en voor het eerst jongeling Lien op de bank.

Ruddervoorde startte de competitie met 0 op 6 en winnen was dus eigenlijk een must.


De wedstrijd begon aftastend en een kwartier kon er enkel genoten worden van de heerlijke nazomer in West-Vlaanderen. Pas op het kwartier kon er na een leuke comibnatie eens richting West-Vlaams doel geschoten worden Lenny schoot echter naast.


Na 20 minuten was het wel bingo. Thaïs had een subtiel pasje in huis naar Lenny en die maakte er 0-1 van. Ruddervoorde zorde voor weinig gevaar. Kirsten moest 1 op 1 Defraeye afstoppen en een kopbal van onze eigen Inya tegenhouden maar voor de rest kende de defensie al bij al een rustige middag.


Voorin viel er ondertussen wel wat op te schrijven. Lore knalde op de paal maar het viel vooral op dat de vele goeie combinaties vaak tot niet veel leidde. Ook de lokale keeper hield alles wat houdbaar was goed vast.


Toen Lenny werd vrij gespeeld op links trof haar inzet opnieuw de paal en Lore kreeg de bal van dicht bij niet voorbij Vandevelde. Kansen bleven komen maar het was wachten tot kort voor rust op de 0-2. Lenny trapte de bal vanop de hoek van de 16 in de verre hoek.


0-2 bij de rust en geen vuiltje aan de lucht, zou je denken, ware het niet dat Lore en Pater ondertussen al naar de kant waren met wat last aan lies en enkel.


In de tweede helft was het spelbeeld helemaal groen en wit. Floo scoorde al snel op aangeven van Esther die een prima doorsteekpas van Lenny goed voor doel bracht. 0-3! Het overwicht nam nog toe en opnieuw trof Lenny met een knap schot de paal, Robin schoot de rebound over.


Ook Hanne schoot over en Steph trof de keeper. De dominantie was erg groot en Ruddervoorde dwong Kirsten enkel nog tot een goede tussenkomst aan de rand van de 16.

Het percentage balbezit klom ondertussen naar ongekende hoogtes.


De verdiende 0-4 kwam er pas in het slot, debutant en net ingevallen Lien snoepte centraal de bal af en bediende Lenny, die stak de bal tussendoor waar Esther hard binnenschoot.


Een moeiteloze zege tegen Ruddervoorde en een perfect rapport in de competitie.


Nu zijn we een weekje vrij maar dan volgen Zwevezele en AA Gent die ook 9 op 9 hebben.


Beentjes insmeren en volle bak vooruit!


Proficiat!

 

Wedstrijd gegevens


doelpunten :  Lenny Oerlemans 2, Floo Antonissen, Esther Naegels

assists :  Thaïs Oosters, Esther Naegels, Lenny Oerlemans